П'ятница, 29 Березня 2024 р.
6 Червня 2014

ГРОШЕЙ НЕМАЄ, ДРУЖБИ ТАКОЖ

Об’єднання освітніх закладів, сутужність бюджету міста, скандал навколо кінотеатру «Дружба» і реорганізації у виконкомі міськради – такі питання обговорювалися на засіданні чергової сесії міськради, що відбулась 3 червня.

ГРОШЕЙ НЕМАЄ, ДРУЖБИ ТАКОЖРозпочалась вона приємною подією: під оплески депутатів з рук міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА талановитий юнак Артем СТЕПАНЕНКО (на фото) отримав у подарунок ноутбук. Артем навчається в ЗОШ №7, де впроваджується інклюзивна освіта, але вади зору не перешкодили хлопцю стати призером олімпіад з математики і фізики.

Розглянувши бюджетні питання, депутати написали звернення до Верховної Ради України та Кабміну щодо виділення додатково понад 22-х млн.грн., яких не вистачає місту на оплату комунальних послуг для бюджетних установ (у бюджеті не передбачалось підвищення тарифів) і на виплату в повному обсязі заробітної плати.

Щоб якось зекономити кошти (в основному, на керівних посадах), в освіті вирішили об’єднати кілька закладів. Злиття відбудеться для ЗОШ №14 та гімназії, які функціонують в одному приміщенні, а також для Станції юних техніків та Центру дитячої творчості. Депутати ухвалили цей крок, проте вирішили проконтролювати реорганізацію, аби переконатися в створенні нормальних умов для школярів.

Прагнення до об’єднання продемонструвала і міська медицина – начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК зачитав звернення до обласної влади щодо розгляду питання про об’єднання стаціонарної медицини міста і району.

Економлять кошти і у виконкомі міськради. Згідно з рішенням сесії, чиновників у «білій хаті» поменшає на 25 чоловік. Відтепер гранична чисельність працівників виконавчих органів міської ради складає 225 штатних одиниць. У рамках цієї ж реорганізації департамент правового супроводу став юридичним управлінням.

Потяг до вдосконалення торкнувся і самого депутатського корпусу – майже одноголосно народні обранці вирішили стати відкритішими і зробили можливим побачити на моніторі результати голосувань кожного депутата.

Рясніла ця сесія і депутатськими пропозиціями. Для прикладу, група «Право громади» висунула вимогу міському голові щодо надання інформації про громадське формування «Міська варта» та скасування реєстрації цього ГФ, пояснюючи тим, що під час одного із засідань депутатського клубу представники МВ вели себе недопустимо. Також з подачі «Права громади» було створено депутатську комісію, яка має розібратися в ситуації навколо кінотеатру «Дружба». Зокрема, з’ясувати, хто винен у тому, що місто втратило право на частину приміщення «Дружби», і чи обгрунтовані звинувачення представника інвестора на адресу міської влади, котрі пролунали на сесії.

Ще одну депутатську пропозицію вніс Валерій СЛОБОДЯН, який вважає за потрібне написати звернення хоча б послу Російської Федерації із запитаннями про те, що забули кадировці на території України.