П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Червня 2014

РИБКИ РИБКАМИ… АБО БРДМ КУРСУВАТИМЕ Й ДАЛІ

Гламурний жовтий броньовик, що користується популярністю в туристів і нелюбов’ю в місцевих природолюбів, таки продовжить торувати стежки каньйону та води Смотрича. Так вирішили 19 червня на засіданні виконавчого комітету.

Питання туристичного маршруту транспортного засобу БРДМ-2 неодноразово порушували представники ГО «Товариство подільських природодослідників та природолюбів». Зі слів голови організації Людмили ЛЮБІНСЬКОЇ, такі «прогулянки» військової техніки завдають неабиякої шкоди природному середовищу. Тому природолюби категорично проти того, щоб габаритна машина важкими колесами перетинала Смотрич.

Втім жодних проблем у цьому не бачать у міськраді, ноголошуючи на тому, що власник співпрацює з міською владою і справно платить податки.

– Ми поцікавилися відгуками мешканців міста і туристів, які кажуть, що маршрут досить цікавий. Тому зовсім не доцільно, щоб БРДМ курсував лише на суходолі, адже він втратить свою цінність та унікальність, – каже в.о. директора департаменту гуманітарної політики Петро ГАВРИЛЮК. – Приватний підприємець, який займається цією справою, надав усі дозвільні документи, що регламентують сферу його діяльності.