Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Червня 2014

МІСТ ПОДІЛИВСЯ З БРАМОЮ

Облюбована кам’янчанами й туристами Руська брама цьогоріч дочекалася чергових ремонтно-відновлювальних робіт, котрі мали б зробити її ще привабливішою для проведення історичних фестивалів і різних заходів. А  «профінансував» ремонт пам’ятки її недалекий сусід – Замковий міст.

МІСТ ПОДІЛИВСЯ З БРАМОЮ– Цього року міська влада нарешті знайшла гроші для комплексу оборонних споруд Руської брами – з платного проїзду через Замковий міст, – каже голова військово-історичного товариства шанувальників історії фортифікації Ігор ДАНІЛОВ. – Пам’ятка мала велику проблему, пов’язану з водовідведенням. Невеличкий струмок, який там тече, під час сильних дощів перетворюється на справжню Ніагару. Це призводить до великих проблем – через затоплення почала просідати башта, з’явилися тріщини.

Влаштовувати ж лотки водовідведення струмка на в’їзді та біля Прибережної башти взялися працівники КП «Комунбуд». Зі слів директора підприємства Сергія КОГУТА, на водовідведення, а також для виготовлення воріт і сцени витратять близько 60 тис.грн. Закінчити основні роботи планують уже в червні.

Проте, крім ремонту, виконуються на Руській брамі й роботи з благоустрою – силами «реконструкторів» товариства шанувальників історії фортифікації й працівників НІАЗу «Кам’янець». Вони впорядковують територію і приміщення пам’ятки та періодично борються із заростями біля кам’яних оборонних мурів.