Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Червня 2014

ЩО БАБІЙ ПОЗИЧИВ У ОБАМИ?

Перейняти в американського президента заступник міського голови нещодавно вирішив ідею он-лайн звернень. Взявши приклад з Білого дому, наша «біла хата» вирішила запровадити «Кам’янецьку петицію», яку Сергій БАБІЙ презентував 24 червня. Того ж дня розділ з однойменною назвою з’явився у навігації офіційного сайту міськради.

– Це своєрідний інтернет-майдан, але без балаклав і кийків, – переконує Сергій Віталійович. – Цивілізований спосіб реалізувати право кожного на діалог із владою. Бо в цьому випадку петиція вже не особиста правда однієї людини, а думка півтисячі кам’янчан, за яку керівництву потрібно відповідати.

Петиція матиме офіційний характер і дасть змогу скоротити процес подання звернень до мера, адже тепер з ініціативами й проханнями кам’янчан відсилатимуть не до чиновницьких кабінетів, а до моніторів комп’ютерів. Якщо за 100 днів петиція назбирає 500 підписів, її у вигляді рішення буде винесено на розгляд депутатів міськради.

Аби вони підтримали саме ваше прохання, потрібно зареєструватися (вказати реальні ім’я, адресу, особистий е-mail і номер мобільного), а далі, натиснувши на розділ «Подати петицію», викласти тему і суть проблеми. Протягом доби петицію перевіряють модератори. Цензурувати обіцяють лише ненормативну лексику, політичні спекуляції і питання люстрації.

Коштує сайт близько 8 тисяч гривень, але місту розробники Олег БАБІЙ та Олександр ЧЕРНЕЦЬ передали його безкоштовно. Місяць проект працюватиме в тестовому режимі, тому на критику і зауваження розробники обіцяють реагувати вдосконаленням нового сервісу.