Субота, 20 Квітня 2024 р.
4 Липня 2014

ГОЛОВА ОДА ОТРИМАВ ПО ГОЛОВІ Й ВИКИНУВСЯ У ВІКНО

Стусани, лайливі звернення, сльозогінний газ і розірваний піджак, – так 2 липня «поплатився» губернатор Хмельниччини Леонід ПРУС за відмову призначити на посаду керівника департаменту охорони здоров’я нейрохірурга Хмельницької обласної лікарні Бориса ТКАЧА.

ГОЛОВА ОДА ОТРИМАВ ПО ГОЛОВІ Й ВИКИНУВСЯ У ВІКНОКандидатуру останнього висунули активісти місцевого Майдану. Але у Леоніда Івановича була на це своя думка: «Я не призначу Бориса Ткача на цю посаду, бо маю підібрати свою команду. Моя пропозиція йому щодо будь-якої іншої управлінської посади залишається в силі. Якщо потрібно, ми її розглянемо». Однак вона не прийшлася до вподоби громаді й та пішла у наступ. Врешті-решт усе закінчилося декількома бійками і застосуванням сльозогінного газу. Хто його пускав, не відомо. Леонід Прус покинув зал засідань через вікно.

Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 ККУ (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Санкція кримінальної статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.