П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Липня 2014

ДОГРАЛИСЯ!

Пронизливий крик дівчини, що пролунав пізно ввечері 2 липня прямісінько у центрі міста, врешті привів правоохоронців до кімнати з гральними автоматами.

ДОГРАЛИСЯ!Як розповіли очевидці події, близько 23-ї години вони почули лемент, що лунав із двору будинку на вул.Соборна. Люди кинулися на допомогу, бо їм здалося, що до підвального приміщення магазину «Моніка Беллуччі» чоловіки тягнуть дівчину.

Перехожі товкли важкі залізні двері, але у відповідь – тиша. На поміч викликали правоохоронців. Через три хвилини на місце прибув піший наряд ППС і слідчо-оперативна група. Їм також не вдалося потрапити всередину приватної власності. Але оскільки була підозра, що за зачиненими дверима може коїтися  злочин, т.в.о. начальника міськвідділу міліції Віталій КОЗЯРУК узяв на себе  відповідальність і викликав рятувальників. За півгодини залізні двері не встояли і до натовпу вийшли чоловік і дівчина. Молодик відрекомендувався охоронцем цього закладу, а дівчина – його подругою. Вони запевнили, що все гаразд, жодних проблем немає, просто на підвищених тонах з’ясовували стосунки. 

Ця версія правоохоронців і громаду не задовольнила, і вони, все-таки, оглянули приміщення. Насторожило те, що на монітор комп’ютера було виведено відеозображення з камер спостереження із невідомого приміщення та ще одні замкнені двері. Відчинити їх відмовилися охоронець і юнак, який представився сином власника будівлі. У цьому випадку новий кримінально-процесуальний кодекс зв’язав руки стражам порядку, бо без санкції суду, яка б дозволила провести обшук, загадкову кімнату відчинити не вдасться.

Тож входи до будівлі були опечатані, а на варті всю ніч чатували два наряди міліції та четверо представників громади.

Iз самісінького ранку міліціонери оббивали пороги прокуратури та суду. І якщо у першій інстанції клопотання слідчого підтримали з першого разу, то до другої довелося навідатися двічі, та ще й залучивши громадськість. 

Пополудні довгоочікуване рішення суду було прийнято. Слідчі у присутності чотирьох понятих і представника власника приміщення прове-ли ретельний обшук. I хоча полонян-ки за замкненими дверима не зна-йшли, взамін отримали 16 гральних автоматів.

Як розповіли поняті, з просторого залу, облаштованого камерами відеоспостереження і кондиціонером, ще не вивітрився тютюновий дим. Тож слідчому довелося добряче попрацювати над збиранням речових доказів на місці події.

А ось механічних гангстерів таки вилучили. Наразі слідство триває. 

Галина МИХАЛЬСЬКА,

Аліна ПЕРЕБЕЙНІС.