Четвер, 28 Березня 2024 р.
4 Липня 2014

БІЙЦІ ЗНАЙШЛИ ТАНК, СОБАКА – МІНИ

Чотириста бійців батальйону територіальної оборони Хмельницької області, серед яких півсотні кам’янчан, днями відправилися на гарячий схід України укріплювати державні кордони. 

БІЙЦІ ЗНАЙШЛИ ТАНК, СОБАКА - МІНИОбласний військовий комісар Олександр ПРИСЯЖНЮК запевнив, що батальйон повністю укомплектований для виконання завдань і добровольці вирушили не в зону АТО, а потраплять у розпорядження Державної прикордонної служби України для прикриття тилів. Техніку для батальйону доставлять до місця призначення залізницею.

Тож поки кам’янецькі добровольці лишень починають охороняти кордони, військовослужбовці із Центру розмінування разом із чотирилапими помічниками мужньо ведуть активні дії у зоні АТО.

Під час мінометного обстрілу військової частини в Артемівську рішенням командира формування, кам’янецькі офіцери Центру розмінування були залучені до складу групи спецпризначення. На відстані близько 1,5 км від військової частини вони захопили танк Т-64БВ із боєкомплектом. Після того, як механік-водій покинув бойову машину, один із наших офіцерів швидко зайняв його місце, завів її і спрямував на територію частини.

Гідно несуть службу й наші мінно-розшукові собаки. Під час виконання бойового завдання і перевірки маршруту бойова собака по кличці Ларс винюхала міну направленої дії МОН-100, п’ять мінометних мін (82 мм) і реактивний протитанковий гранатомет РПГ-18 «Муха», котрий не спрацював. Усі ці знахідки було знешкоджено групою розмінування.  

А ось німецькій вівчарці Бренді довелося виконати куди незвичніше завдання як для чотириногого розвідника. Їй довелося разом з інструктором оглядати місце падіння літака АН-30 із метою виявлення залишків тіл екіпажу для подальшої їх ідентифікації. Бренда не підвела.