Четвер, 18 Квітня 2024 р.
4 Липня 2014

РАЗОМ НА ЯРМАРОК ЗІ СЛОВ’ЯНСЬКА

Уже невдовзі на кам’янецьких прилавках з’являться товари зі Слов’янська. До нашого міста продавці з найгарячішої точки Донецької області приїдуть на перший соціальний ярмарок «Схід і Захід разом», який має розгорнути новостворена громадська ініціатива «Разом». Третього липня на прес-конференції про неї розповіли куратор проекту Валерій КАСПРОВ і волонтер Альбіна ГУМЕНЮК.

Протягом 3-4-х місяців на Соборній торгуватимуть виключно мешканці українського сходу, котрі привезуть свою сувенірну продукцію та кераміку. Таким чином людям планують не лише дати можливість підзаробити грошей, але й показати, якими насправді є мешканці Західної України. Координуватиме ярмарок житель Слов’янська Андрій, який разом з вагітною дружиною оселився у Хмельницькому.

Крім соціальної ярмарки, учасники «Разом» втілюватимуть іще ініціативи: «Безпечні канікули» (оздоровлення двох груп по 50 дітей із Дружківки і Слов’янська в селі Маків); «Гостинний дім» (заохочення прийому сімей переселенців кам’янецькими родинами); «Новий cтарт» (допомога біженцям із пошуком нового житла і роботи). Всіх, хто може і хоче приєднатися до проектів, просять звертатися за телефоном довіри: 096-215-2221.

Тих, хто має можливість надати переселенцям житло, або бодай здати його за невелику плату, також закликають розшукувати у соціаль-них мережах групу «Волонтери К-П» або телефонувати: 098-018-3160 (Альбіна).