П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Липня 2014

ДО СХОДУ – ОБЛИЧЧЯМ, А НЕ СПИНОЮ

Вчора міська влада придбала продукти на суму 3,5 тис.грн.До Кам’янця-Подільського вже прибуло 40 сімей із АР Крим, м.Севастополь, Луганської та Донецької областей. Наразі переважна більшість їх оселились у родичів, знайомих, мешканців нашого міста і району та вже адаптувалися до нових умов проживання. Про переселенців піклується Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, тутешні волонтери й усі небайдужі. Але майже щодня від втікачів зі сходу надходять нові прохання про допомогу, які важко проігнорувати.

Так, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ закликає громаду міста не залишатися осторонь проблем східних регіонів і допомагати мешканцям, які виїжджають із міст, де відбуваються військові дії. Крім того, 9 липня він зустрівся з керівниками навчальних закладів, власниками готелів з метою обговорення питання розміщення переселенців з окупованих територій.

– У цей складний час, коли наші співвітчизники покинули свої домівки і робочі місця, просимо вас надати максимально можливу допомогу з тимчасового розміщення сімей переселенців у нашому місті. Дехто з біженців навіть не має всіх документів, адже під час обстрілів постраждало багато їхніх будинків, знищено все майно, – зазначив очільник міста.

За словами начальника департаменту соціального захисту населення Людмили ПОЗИНЮК, сьогодні цим людям потрібно все: від їжі, предметів побуту і гігієни до житла.

Варто відзначити, що жителі міста, громадські організації, суб’єкти господарювання не залишаються осторонь. Волонтери займаються пошуком тимчасового житла. Благодійники надають допомогу одягом, продуктами харчування.

У Кам’янці діє новостворений проект «Ініціатива РАЗОМ», який передбачає масштабну акцію підтримки мешканців східних областей. Зокрема, завдяки його координатору Валерію КАСПРОВУ із 7 до 16-го та з 18 до 27 липня у с.Маків оздоровлюється сотня дітей зі Сходу.

Також міський голова повідомив про початок благодійної акції зі збору необхідної допомоги для переселенців.

– Сьогодні, з 15.00 до 18.00, наші волонтери біля «Епіцентру», «Фуршету», «Сільпо» збиратимуть продукти харчування, предмети побуту, особистої гігієни тощо. Запрошуємо всіх небайдужих приєднатися і допомогти нашим співвітчизникам, – наголосив Михайло Євстафійович.

Збір допомоги для родин переселенців відбувається й за адресою: вул.Шевченка, 26, тел: 9-13-31.

Вл. інф.