П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Липня 2014

ДЕПУТАТИ ПРОСЯТЬ БАГАТО…

Переймаючись долями вимушених переселенців і далеко не резинових гаманців кам’янчан, депутати міськради вирішили попросити допомоги у Кабінету Міністрів і Верховної Ради. На засіданні чергової сесії, що відбулася 8 липня, серед низки земельних, комунальних та адміністративних питань вони схвалили й тексти декількох своїх масштабних звернень.

ДЕПУТАТИ ПРОСЯТЬ БАГАТО...Зокрема, до урядовців і нардепів місцеві народні обранці звертаються із клопотанням про перегляд граничної ціни на природний газ для бюджетних установ та організацій і встановлення їх на рівні цін для населення. У зв’язку зі значним підвищенням тарифів на послуги централізованого водопостачання і водовідведення, що почали діяти з 1 липня, вони також просять ініціювати своєчасне внесення змін до законодавчих актів і забезпечити посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг шляхом передбачення спрощеної процедури оформлення пільг і субсидій.

А ще депутати міськради хочуть, аби Прем’єр-міністр посприяв їм в отриманні дозволу на розміщення вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій і зони АТО у будівлях розформованої військової частини, ліквідованого факультету військової підготовки К-ПНУ ім.І.Огієнка і на території Центру соціального обслуговування «Довголіття».

Власне звернення на сесії оприлюднили депутати фракції ВО «Свобода». Депутатам міськради вони вирішили запропонувати в судовому порядку заборонити діяльність ГО «Міська варта», дії якої, на думку «свободівців», дискредитують міську владу і всю громаду міста. До речі, на цю заяву «міські вартові» відреагували відразу, адже були присутні й у сесійному залі, і на кожному поверсі будівлі міськвиконкому. Вочевидь, відвідавши зону АТО, міцні хлопці в камуфляжі вирішили, що краще їм, все-таки, охороняти спокій чиновників.

Серед іншого, депутати також затвердили міську програму з інформування кам’янчан про рух міського пасажирського транспорту. Зокрема, він передбачає встановлення на зупинках біля Центрального ринку і на мікрорайоні Жовтневому (на вул.30 років Перемоги) сучасних електронних табло, що інформуватимуть пасажирів про час прибуття автобусів, які рухаються за тим чи іншим маршрутом.