П'ятница, 29 Березня 2024 р.
18 Липня 2014

ОПТИМІЗУЮТЬ ПАЛИВО Й МЕДЗАКЛАДИ

Цьогоріч на зиму в Кам’янці запасатимуться не дорогим російським газом, а вітчизняними дровами й соломою.

Завдання скоротити обсяги постачання і використання блакитного палива на 10% нашому місту поставив Кабмін. На засіданні урядового комітету з питань економічних реформ, участь в якому минулого тижня взяв наш міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, це питання обговорили в рамках погодження обсягу й умов надання місцевої гарантії для реалізації інвестиційного проекту «DemoUkraina», грант якого нещодавно виграв Кам’янець-По­дільський.

14 липня на своїй прес-конференції Михайло Євстафійович повідомив про те, що місто планує встановити 2-3 котли, які працюватимуть на солом’яних пелетах. Це допоможе зменшити використання газу як мінімум на 10-15%. Встановлювати їх обі­цяють так, щоб обслуговувати в першу чергу соціальну сферу: дитячі садочки, школи, лікарні.

Зазначив мер і те, що скорочення невдовзі можуть торкнутися і медичних за­кладів міста. Питання їхньої оптимізації за спільним круглим столом минулого тижня обговорювала влада міста і району.

– Ми хочемо перейняти досвід Вінниці та Волині, де медзаклади вже пройшли оптимі­зацію, – каже міський голова, – адже, зважаючи на недофінансування галузі й ниніш­ню демографічну ситуацію, вважаємо, що, наприклад, недоцільно Кам’янеччині утримувати 2 пологові будинки.