П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Липня 2014

СЕЛО ПІДТРИМУЄ БІЙЦІВ АТО

СЕЛО ПІДТРИМУЄ БІЙЦІВ АТОУже неодноразово журналісти цікавилися в районної влади координацією збирання допомоги спочатку для переселенців, потім – для військовослужбовців, які беруть безпосередню участь в АТО. Але жодного разу чіткої відповіді на свої запитання не отримували. Та от нарешті крига скресла з боку районної ради. З ініціативи її очільника Миколи ЖОГАНА на одній із координаційних нарад було прийнято рішення створити ініціативну групу, яка б координувала збирання допомоги по району для хлопців, які воюють на сході. До цієї групи увійшли директор КП «Надра Кам’янеччини» Ніна СКАВРЕНЮК, керівник районної Самооборони Володимир МАЛІНОВСЬКИЙ, головний редактор газети «Край Кам’янецький» Надія ЄРМЕНЧУК і депутат райради Валерій ШКУРЕНКОВ.

За кілька тижнів роботи районні активісти мають досить пристойні результати. Зібрано 191 069 грн. У зону АТО відправлено 25 адресних посилок, надано матеріальну допомогу вісьмом бійцям у сумі 19 900 грн., і попереду ще чітко намічені цілі, які планують втілити у життя найближчим часом.

– Наразі ми опікуємося 53 чоловіками з нашого району, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, – каже Володимир Іванович. – Серед них і добровольці, і солдати строкової служби, і мобілізовані. З кожним підтримуємо зв’язок і формуємо адресну посилку спеціально для окремо взятої особи. Туди ставимо речі, яких не вистачає: бронежилети, шоломи, тактичні жилети, взуття, футболки, натільну білизну, дощовики, продукти харчування, засоби гігієни тощо. На всі спецзасоби маємо сертифікати, оскільки закуповуємо їх, тісно співпрацюючи із військкоматом. Окрім того, в кожен пакунок ставимо український прапор і «подаруночок» від діток зі староушицького санаторію «Дністер» (віршики і малюночки для наших захисників). Можливо, так хоч трішки підтримаємо їхній бойовий дух.

Активно долучаються до підтримки депутати, працівники державних і комунальних підприємств, бізнесмени і звичайні селяни.

– Слобідсько-Рихтівська сільська рада зібрала продукти харчування, які ми плануємо відправити у Хмельницький батальйон територіальної оборони, – додає Ніна Дмитрівна. – Є й небайдужі селяни, які проявили ініціативу. Ось нещодавно із села Сокіл нам привезли цілий причіп продуктів. Насправді підтримка людей дуже відчутна.

Наразі найнеобхідніше – це захист солдатів, тому перш за все потрібні гроші. Адже наше основне завдання – конкретно під кожну особу підготувати необхідні засоби захисту.

Усі, хто має бажання простягнути руку людям, які у такий складний час оберігають наші мир і спокій, по додаткову інформацію можуть звертатися за номерами телефонів:

067-380-17-40 – Володимир Іванович, 067-595-54-37 – Ніна Дмитрівна, 097-555-51-32 – Валерій Сергійович.