П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Липня 2014

СТАРИЙ ЗАМОК СТАНЕ, ЯК НОВИЙ?

Примарна надія таки отримати обіцяні Януковичем гроші на капітальний ремонт Нової Західної башти зажевріла в коридорах нашої міськради. Знову згадали про них на спільному виїзному засіданні постійної комісії Хмельницької обласної та Кам’янець-Подільської міської рад, що опікуються питаннями культури і туризму. 17 липня до Кам’янця на нього прибули перший заступник голови Хмельницької облради Віктор АДАМСЬКИЙ, заступник начальника відділу з питань внутрішньої політики облради Микола ПАНАСЮК і головний спеціаліст управління культури ОДА Валентина ЛУКАШУК.

СТАРИЙ ЗАМОК СТАНЕ, ЯК НОВИЙ?Скликати його вирішили, відреагувавши на прохання нашої міськради оглянути аварійний стан деяких об’єктів Старого замку й розробити пропозиції щодо подальшого фінансування пам’яткоохоронної діяльності в Кам’янці з обласного і Держбюджетів.

– Акт обстеження технічного стану Старого замку, складений у липні 2012 року, і висновок постійної депутатської комісії в квітні 2014 року стверджують, що пам’ятки архітектури на території нашого міста потребують великих капіталовкладень для їхньої реставрації, – зазначив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – На жаль, з 2010 року ми не отримали з Держбюджету жодної копійки, а сил місцевого для цього недостатньо.

Після екскурсії пам’ятками й новозбудованими місцями відпочинку учасники засідання сіли за круглий стіл. За ним і вирішили доручити департаменту фінансів Хмельницької ОДА вивчити питання щодо доручення Януковича про виділення коштів на ремонт Нової Західної башти. Ремонт об’єктів державного історичного музею-заповідника спеціалісти рекомендували включити до переліку інвестиційних проектів державного фонду регіонального розвитку до 2015 р. А до 1 листопада розробити спільну Програму пам’яткоохоронної діяльності на об’єктах музею-заповідника на 2015-2020 рр. Врахувати в ній мають і необхідне фінансування з бюджетів місцевого і державного рівнів, а проект програми винесуть на сесію Хмельницької облради.

За метеріалами прес-служби міської ради.