Четвер, 28 Березня 2024 р.
25 Липня 2014

ЕКОНОМІЯ НА ДІТЯХ

22 липня до міського голови Михайла Сімашкевича звернулися матері, обурені припиненням виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

– Я вже мав розмову з народним депутатом Володимиром Мельниченком, – зазначив Михайло Євстафійович. – Він ініціюватиме звернення до Кабміну, профільного комітету Верховної Ради з проханням переглянути законопроект і не вдаватися до таких непопулярних рішень, адже економити на здоров’ї та достатку наших дітей – недоцільно.

Згідно із законодавством, нововведення стосується осіб, діти яких народилися після 1 липня 2014 р. Вони отримуватимуть допомогу при народженні в розмірі 41280 грн., незалежно від кількості дітей у сім’ї. Виплата здійснюватиметься одноразово в сумі 10320 гривень після народження та по 860 грн. на місяць протягом наступних 36 місяців.

Батьки, чиї діти народилися до 30 червня 2014 р., після завершення виплати допомоги при народженні першої дитини отримуватимуть допомогу до 3-х років і надалі. Але якщо до 30 червня ці кошти нараховувались залежно від доходів сім’ї, то тепер вони надходитимуть у єдиній сумі – 130 грн.

Щодо затримки виплат, то, за словами директора департаменту соціального захисту населення міськради Людмили ПОЗИНЮК, цього місяця кошти надійшли до казначейства із запізненням, і така проблема виникла не лише в Кам’янці-Подільському, а по всій Україні. Але вже невдовзі батьки отримають свої гроші.

Тетяна ХОПТЯР.