Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
1 Серпня 2014

ЛІКАРНІ ОТРИМАЮТЬ ТЕПЛО НАВІТЬ БЕЗ РОСІЙСЬКОГО ГАЗУ

«Міськтепловоденергія» продовжує підготовку свого господарства до роботи взимку. Поряд із гідравлічним випробовуванням труб і ремонтом обладнання на діючих котельнях та ТЕЦ, на підприємстві серйозно працюють над переходом на альтернативні види палива. Існує надзвичайно велика ймовірність, що взимку можливі перебої з постачанням російського газу, тому треба бути готовими до будь-яких ситуацій.

– Найголовніше завдання – взимку обігріти найнезахищеніших людей: хворих, які перебуватимуть на стаціонарному лікуванні в міській та районній лікарнях, а також молодих матерів і маленьких діточок у пологовому будинку, – розповідає генеральний директор

КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК. – Тому було прийнято рішення про переоснащення старої котельні на вул.Пушкінська, 31, яка може обігрівати лікарню, а також розпочати будівництво нової котельні спеціально для медичного містечка, що в селищі Жовтневому.

За словами Валерія Григоровича, до 15 жовтня в котельні на Пушкінській буде введено в експлуатацію два котли, які працюватимуть на соломі та пелетах (паливні гранули). А на Жовтневому – збудовано нову котельню, де також буде встановлено два котли, що працюватимуть на соломі. Потужностей цієї котельні вистачить і для міської, і для районної лікарень. Орієнтовно котельню планують ввести в експлуатацію до 1 грудня.

На наступний рік підприємство планує облаштувати всі бюджетні заклади міні-котельнями, котрі можуть працювати на альтернативних видах палива.

Нагадаємо, що вже цього року два мікрорайони – селище Першотравневе та військове містечко – отримують гарячу воду від котлів, які працюють на дровах.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».