Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Серпня 2014

ДОДОМУ ПОВЕРНУЛИСЯ ВСІ. І НАВІТЬ БІЛЬШЕ

Під ротацію потрапили нацгвардійці спеціальної патрульної роти Кам’янця-Подільського. В зоні АТО вісімнадцятеро кам’янчан пробули більше як два місяці й витримали не один обстріл сепаратистів у Луганську, Донецьку та Маріуполі. 6 серпня їх, виснажених і змарнілих, біля стін рідної військової частини із музикою муніципального духового оркестру РЦНКМ «Розмай» і бризками шампанського зустрічали рідні, друзі й товариші по службі.

ДОДОМУ ПОВЕРНУЛИСЯ ВСІ. І НАВІТЬ БІЛЬШЕДля забезпечення АТО патрульну роту відрядили ще 27 травня. Разом із військовослужбовцями Збройних сил, а часом і самостійно, бійці обороняли від терористів Луганське обласне управління МВСУ, будівлі держустанов і несли варту на блокпостах поблизу Донецька. На щастя, до рідного Кам’янця всі хлопці дісталися живими і здоровими, втім в дещо іншому складі. В Луганську нашу патрульну роту поповнив бойовий цуцик Найда, яку хлопці знайшли на смітнику і згодом брали із собою на всі бойові завдання. До Кам’янця східнячка Найда приїхала із синьо-жовтою стрічкою замість нашийника.

Патріотичні кольори майоріли і на автобусі, яким бійці поверталися додому. Про цей прапор хлопці говорять з особливим болем – його на одному з блокпостів їм подарували солдати 72-ї бригади, яка вже через добу була розбита під Донецьком. На пам’ять у частині залишиться іще один привезений стяг. У Маріуполі теплими словами підтримки й подяки спеціально для хлопців його розписали місцеві мешканки.