П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Серпня 2014

ВРЯТУЙТЕ 72-гу!

«З-під кордону необхідно негайно вивести 72-гу бригаду, в якій також є кам’янчани. Хлопцям дуже важко протистояти озброєнню, яке мають сепаратисти…». Такими словами одного з кам’янецьких військовослужбовців минулого тижня ми завершили статтю про бійців 51-ї бригади, які вимушено перетнули російський кордон. Уже тоді солдати забили тривогу з приводу надскладного становища 72-ї, а в понеділок чи не всі телеканали заговорили про перехід її бійців на територію Росії.

Стало відомо, що частина військових 72-ї бригади, які прикривали кордон, зуміли прорватися з оточення, а інша частина вимушено відступила на російську територію. Сьогодні є інформація про те, що більшість українських солдатів, які опинилися в РФ, вже повернулися на Батьківщину. Втім про долю кам’янчан, котрі служать у цій бригаді, наразі не говорять. Не відомо про місцезнаходження синів і родинам.

– Ми вже самі не знаємо, по яких бригадах їх тепер порозкидали, і де саме вони дислокуються, – плаче одна з матерів. – Ось таке нещастя випало на долю 51-ї і 72-ї – постійні обстріли, відсутність допомоги, вимушений перетин кордону. Син нічого по телефону не розповідає. Та ми вже раді хоча б раз у декілька днів почути від нього єдине: «Все нормально. Я живий!».

Рідні й досі не можуть дочекатися ротації для хлопців, мобілізованих ще першою хвилею. Але тепер просять, аби солдатам хоча б надали підмогу. Та, ймовірно, туди, де перебувають військовослужбовці, допомогу доставити надто складно…