Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Серпня 2014

РАТУШУ ВРЯТУЄ ЗАМКОВИЙ МІСТ

РАТУШУ ВРЯТУЄ ЗАМКОВИЙ МІСТЗа 20 днів платного проїзду через Замковий міст, який віднедавна вважають частиною Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, автомобілісти віддали 301 770 грн. Як розповів журналістам 5 серпня заступник міського голови Сергій БАБІЙ, частину цих коштів витратять на реконструкцію міської Ратуші. Розпочати ремонтні роботи планують цього місяця, а завершити сподіваються вже до кінця жовтня.

– Ратушу плануємо пофарбувати та встановити на ній ще два балкони, – зазначив Сергій БАБІЙ. – Також хочемо надати можливість туристам оглядати місто з висоти пташиного польоту, але нині не робимо цього лише з однієї причини – сходи, які ведуть на Ратушу, потребують ремонту.

На реставрацію центральної архітектурної споруди міста витратять 116 412 грн. Третину зібраних на мосту коштів спрямують на розвиток Кам’янець-Подільського державного історично-го музею-заповідника (14 551 грн.) і підприємство КП «Крок-Плюс» (14 551 грн. – дохід, 74 018 грн. – на витрати), яке обслуговує пункти пропуску на Замковому. Решту з’їдять податки (в тому числі 50 295 грн. – ПДВ).

Тетяна ХОПТЯР.