П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Серпня 2014

ПЕРШЕ ВЕРЕСНЯ ПІД СУМНІВОМ?

 «Чи правда, що в умовах газової кризи школярі можуть розпочати навчання ще в серпні?» – із таким запитанням цього тижня телефонували до редакції наші читачі.

Справді, тривають розмови про те, що навчальний рік може розпочатися раніше, натомість зимові канікули можуть бути довшими, а освіта зекономить на опаленні взимку. Проте, як повідомила «ПОДОЛЯНИНУ» начальник міськуправління освіти і науки міськради Світлана СТАРЧЕНКО, поки жодного офіційного розпорядження з цього приводу немає.

В обласних засобах масової інформації минулого тижня було оприлюднено припущення щодо можливих варіацій навчального року. Серед них збільшення тривалості зимових канікул і заощадження на опаленні в холодну пору року, перехід на шестиденну форму навчання або збільшення щоденної кількості уроків, перенесення осінніх канікул на початок опалювального сезону тощо. Але обласні чиновники нашим колегам також повідомляли про відсутність будь-яких рішень.

Поки ці розмови залишаються чутками, хоча очевидним є факт, що освіта таки буде змушена вдаватися до заходів економії. До яких саме, напевне, стане зрозуміло вже після початку навчального року, який, найімовірніше, все ж таки розпочнеться традиційно – 1 вересня.