Середа, 24 Квітня 2024 р.
15 Серпня 2014

КАМ’ЯНЧАНИН ОЧОЛИВ МЕДИЦИНУ ОБЛАСТІ

У крісло директора департаменту охорони здоров’я ОДА пересів наш земляк Яків ЦУГЛЕВИЧ, який до цього очолював Кам’янець-Подільську центральну райлікарню. 11 серпня в приміщенні департаменту його представили лікарям медзакладів Хмельниччини. Й хоча без скандалу не обійшлося, проте новоспечений керівник уже засукав рукави і взявся до роботи.

Яків Миколайович ЦУГЛЕВИЧУ телефонній розмові «ПОДОЛЯНИНУ» Яків Миколайович повідомив, що насамперед працюватиме над тим, аби провести тендери на закупівлю ліків за державні кошти, належно підготувати медзаклади області до осінньо-зимового періоду і забезпечити їх усім необхідним. Планує навідатися і до очільників лікарень, ФАПів та поліклінік. Працюватиме Яків Цуглевич і над інтеграцією медичних закладів міста та району. Тим паче, що така вказівка вже надійшла згори і наразі активно обговорюється.

Щодо правонаступників у ЦРЛ, то тут головний медик області небагатослівний. За його словами, насамперед підходящу кандидатуру мають обговорити у районній раді. Поки що обов’язки головного лікаря лягли на жіночі плечі – їх виконує заступник головного лікаря Ірина КОСТИНСЬКА. 

Яків Миколайович проживатиме в Хмельницькому. У Кам’янці залишилася дружина, теж медик, Дзвенислава Любимирівна, діти та онуки.

Нагадаємо, що епопея з призначенням головного медика області триває вже другий місяць. За відмову призначити на цю посаду висуванця від активістів Майдану добряче перепало від розлюченого натовпу губернатору Хмельниччини Леоніду ПРУСУ. Не було спокійно і під час представлення Якова Цуглевича. Місцеві активісти закидали йому причетність до регіоналів, цікавилися розкішним маєтком на березі Дністра та дорогими автомобілями. У відповідь почули, що маєток допоміг побудувати брат-бізнесмен, членом Партії регіонів головний медик області себе не вважає. І взагалі, як нам зазначив Яків Миколайович, до критики він ставиться спокійно.