П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Серпня 2014

ПІДПИС ПОСТАВИВ, А КРАПКУ – ЩЕ НІ

Нещодавно в соціальні мережі потрапив бланк схеми прогулянкового маршруту каньйоном річки Смотрич на автомобілі БРДМ із погодженням різних інстанцій. Найбільше здивував підпис директора НПП «Подільські Товтри» Леонтія ГАСЮКА, адже науковці цього закладу постійно наголошують, що така важка техніка не повинна курсувати річкою.

ПІДПИС ПОСТАВИВ, А КРАПКУ - ЩЕ НІЯк же так сталося, що очільник нацпарку пішов всупереч своїм фахівцям, ми запитали у нього самого.

– Я, підписуючи документ, неправильно зрозумів, що БРДМ їхатиме лише берегом річки, – стверджує Леонтій Семенович. – Але якщо машина ще й у воду заїжджає, то це недобре. Тому крапку в цій історії ми не ставимо. Зберемо найближчим часом наукову раду, запросимо представників усіх зацікавлених сторін і обговоримо зауваження щодо схеми маршруту.

Утім зібрати наукову раду Гасюку вже не вдасться, 11 серпня у нього завершився  контракт, який не було продовжено.

Чи варто заборонити їзду на БРДМ руслом Смотрича – питання непросте. На одних шальках терезів – екосистема річки, на інших – заохочення туристів до міста і надходження коштів до міського бюджету. Але одне можна скажати впевнено: такі проблеми мають вирішуватися публічними обговореннями обох сторін, а не одним розчерком пера, за який уже й нікому нести відповідальність.