П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Серпня 2014

НЕ ЗАВАДИЛИ АНІ РИЗА, АНІ ХРЕСТ

– Подивіться, що накоїв наш батюшка, – показуючи на зламану руку, почав розмову 67-річний чоловік, котрий днями завітав до редакції.

Гість назвався Миколою. Мешкає він в одному із сіл нашого району. З його слів, на нього з кулаками накинувся місцевий священик.

Прикра пригода сталася під вечір 2 серпня, у день храмового свята в селі.

– Священик «Волгою» на всіх парах летів селом, здіймаючи куряву, – стверджує Микола Михайлович. – Я вискочив з подвір’я і вигукнув, щоб він так не мчав. Натомість батюшка, одягнутий у ризу, вистрибнув із авто, вхопив мене за барки, скрутив руку, кинув на землю та ще й притиснув коліном. Врятувала дружина, яка з мітлою накинулася на кривдника.

У райлікарні пенсіонеру наклали гіпс та зняли побої. Чоловік отримав травми середнього ступеня важкості. Тому медики викликали правоохоронців. Ті, все занотувавши і провівши попередню перевірку, мають власне бачення ситуації.

Як повідомила інспектор по роботі з населенням і ГФ райвідділу міліції Ольга ШМОРГАЛ, саме потерпілий, який сповідує іншу віру, першим розпустив руки. Руку ж зламав, коли оступився і впав на землю.

– За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.122 ККУ (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), проводиться перевірка, – додала Ольга Іванівна.