П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
29 Серпня 2014

В ОБЛАСТІ ВЖЕ СПЛАТИЛИ ТРИ МІЛЬЙОНИ ВІЙСЬКОВОГО ЗБОРУ

Як повідомляє Головне управління Міндоходів у Хмельницькій області, військовий збір на теренах нашого краю вже надійшов від тисяч свідомих подолян.

Нагадаємо, що 3 серпня набрав чинності закон, яким тимчасово до 1 січня 2015 р. запроваджено військовий збір. Ставка збору становить 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Загалом сума сплати військового збору в області наразі склала близько 3 мільйонів гривень. Передусім це результат активної позиції роботодавців і представників бізнес-середовища Хмельниччини, які з розумінням виконують свій громадянський та економічний обов’язок і перед державою, і перед тими, хто сьогодні захищає незалежність і єдність України.

 Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору до бюджету є роботодавці, які виплачують доходи у вигляді заробітної плати, та податкові агенти.  

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику в зв’язку з трудовими відносинами. Також військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошові лотереї, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

За матеріалами Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області.