Субота, 27 Квітня 2024 р.
5 Вересня 2014

ХТО ЗАРОБЛЯЄ ПІВТОРА МІЛЬЙОНА ЗА НЕПОВНИЙ РІК

Скільки грошей приніс за місяць Замковий міст, і куди спрямують ці надходження – розповів заступник міського голови Сергій БАБІЙ на прес-конференції 2 вересня. Також з його вуст журналісти дізналися, де незабаром буде безкоштовний вай-фай, скільки рішень продукують кам’янецькі чиновники, і чого міська влада зовсім не збирається робити.

УРОЖАЙНИЙ СЕРПЕНЬ

Рекордним назвав Сергій Віталійович місяць серпень, адже платний проїзд через Замковий міст, який тепер називається платою за в’їзд транспортних засобів на територію частини Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, приніс 391 тис.грн.

– З цих коштів 65 тисяч пішло державі, – зазначив Сергій Бабій. – Міський бюджет, а саме фонд соціально-економічного розвитку, поповнився на 186 тисяч. 74 тисячі склали  планові витрати, 45 тисяч – податок на прибуток, 20 669 гривень – 10% залишку чистого прибутку, які спрямовані на «Крок Плюс» – підприємство, що обслуговує проїзд. У середньому через Замковий міст проїжджало 3400 легкових транспортних засобів на добу, але жодної вантажівки.

За словами Сергія Віталійовича, загалом від платного проїзду, починаючи з 1 січня, надійшло півтора мільйона гривень, з них 250 тис. – ПДВ, 588 тис. – витрати, до міського бюджету надійшло 729 тис.грн.

Частину коштів спрямовано на реставрацію Ратуші та Вірменського колодязя. Роботи мають завершитись до кінця вересня.

До речі, минулого тижня виконком звільнив учасників АТО від сплати за проїзд Замковим.

«КАМ’ЯНЕЦЬКА ПЕТИЦІЯ» ВИБИЛА ВАЙ-ФАЙ

Започаткований на сайті міської ради проект «Кам’янецька петиція» приносить перші плоди. Кам’янчани влучно підмітили, що Старому місту необхідний безкоштовний Wi-Fi, аби туристи могли почуватися так само комфортно, як і в світових туристичних центрах.

– Незабаром безкоштовний Wi-Fi з’явиться в центральній частині Старого міста, дещо пізніше – на Алеї закоханих. Також буде модернізовано наявну систему безкоштовного доступу до Wi-Fi на Соборній і в навчальних закладах, – повідомив Сергій Бабій.

Пароль до староміського вай-фаю ще не придумали, тому журналісти запропонували владі скористатися грузинським досвідом. Адже в столиці цієї країни всі зони безкоштовного Інтернету конектяться на єдиний пароль «Tbilisi love you».

ТРИ ТИСЯЧІ РІШЕНЬ, але ЖОДНОГО ПРО ЗАКРИТТЯ ШКІЛ

2810 рішень було прийнято торік міською владою. Це і рішення сесій, і виконкому, і розпорядження міського голови.

– Але, на жаль, люди досі залишаються мало поінформованими про діяльність міської влади, – відзначив заступник міського голови. – Ось ми вирішили зустрічатися з керівниками колективів і розповідати про наші рішення, робити таким чином роботу влади прозорішою для громади. Перший своєрідний «відкритий урок» ми плануємо провести з освітянами.

До речі, на вчительській конференції, котра відбулась минулого тижня, вкотре було підкреслено позицію міської влади щодо мораторію на закриття шкіл. Ще раз наголошую, що в Кам’янці школи не закриватимуться.