Середа, 24 Квітня 2024 р.
5 Вересня 2014

ПОНТОННІ ЗЕМЛІ МІСТУ НЕ ДІСТАНУТЬСЯ

Передати місту територію колишньої військової частини А-3136 (у народі – понтонного полку) для забезпечення земельними ділянками учасників АТО – з таким клопотанням звернулась Кам’янець-Подільська міська рада до Міністерства оборони України. Проте відповідь, яку отримав міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ від заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Олександра ЛІЩИНСЬКОГО, виявилася невтішною.

У листі зазначалося, що військове містечко включене до Переліку земельних ділянок, які можуть бути відчужені разом із розташованими на них об’єктами нерухомого військового майна, та пропонується до реалізації на земельних торгах.

Наразі Міноборони планує відновлювати та розвивати Збройні сили України, а це означає, що в майбутньому територія військового містечка може використовуватися за призначенням.

Одночасно Міноборони повідомило, що повністю підтримує пропозицію агентства земельних ресурсів щодо виділення учасникам АТО ділянок із земель запасу державної (комунальної) власності.

Як уже повідомляв «ПОДОЛЯНИН» у номері за 8 серпня цього року, в місті недостатньо земель, які можна було б виділити військовослужбовцям.

Тетяна ХОПТЯР.