Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Вересня 2014

ТИМЧАСОВІ КОМІСІЇ ВІДЗВІТУВАЛИ ПОВЕРХНЕВО

9 вересня відбулася чергова сесія міської ради. Її засідання пройшло оперативно і без скандалів.

Насамперед депутати затвердили звіт начальника фінансового управління Оксани ГУТ про виконання бюджету за I півріччя ц.р. Згодом підтримали Сергія БАБІЯ, котрий проінформував депутатський корпус про розподілення коштів від платного в’їзду на частину території історичного музею-заповідника, а простіше кажучи – плату за проїзд Замковим мостом. Вирішено, що до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста піде 80% надходжень, на рахунок музею-заповідника – 15%. Обслуговуючому підприємству «Крок-Плюс» дістануться 5 відсотків, за які, зокрема, планується придбати нові, спритніші, шлагбауми.

Скрутне фінансове становище міста підштовхнуло депутатів звернутися до обласних колег з проханням виділити додаткові кошти для забезпечення захищених статей видатків міського бюджету.

Пролунали на сесії і звіти про роботу декількох тимчасових комісій міськради. Зокрема, Валерій СЛОБОДЯН доповів, що продовжується вивчення питання про реалізацію пам’ятника Леніну, котрий колись стояв перед адмінбудинком міськради. Першими кроками стане його оцінка і приватизація.

Про роботу комісії щодо перевірки тарифів на послуги КП «Міськтепловоденергія» розповідав Дмитро НОВІКОВ. На офіційному сайті підприємства розміщені копії документів, наданих Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Надалі депутати вирішуватимуть, хто з компетентних осіб та на якій основі працюватиме з документами і визначить економічне обгрунтування тарифів.

Сергій СЕРЕДЮК повідомив, що очолювана ним комісія, яка вивчає питання оренди приміщення кінотеатру «Дружба», зробить остаточні висновки після завершення судових процесів.

Під час сесії Сергій Акимович зробив оголошення про зміну назви депутатської групи «Право громади» – тепер вона називатиметься «Сила людей».

Наприкінці міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ розповів, що Державне агентство автомобільних доріг України, куди надсилали звернення місцеві парламентарїї з проханням приглянутися до стану наших доріг, якихось конкретних обіцянок не дало. У відповіді агентства сказано, що «за умови наявності коштів транспортні шляхи будуть відремонтовані»…