П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Вересня 2014

КАМ’ЯНЧАН НАВЧАТЬ, ЯК ТІКАТИ ВІД ВІЙНИ

Як евакуюватися із небезпечної території, надати першу допомогу пораненому, куди сховатися від обстрілів і бомбардувань, – цим та іншим навичкам самооборони розпочали навчати студентів, учнів і всіх жителів міста.

– «Знати, щоб жити» – саме такий мотив спонукав нас до організації курсів для молоді та всіх охочих, – каже очільниця департаменту гуманітарної політики міськради Альона КУЗЕМА. – 10 вересня перші лекції провели в індустріальному коледжі. Графік занять складено таким чином, щоб у всіх профтехучилищах і вишах пройшли дводенні зустрічі із лекторами-фахівцями, на яких вчитимуть, як діяти в умовах бойових дій. До проведення курсів молодого бійця долучаться військові Центру розмінування, рятувальники, медики та працівники Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

Теоретичні й практичні лекції про те, як діяти у разі надзвичайних ситуацій, слухатимуть і працівники місцевих підприємств, організацій та установ. А ось керівники ЖЕКів, ЖЕО ТСЖБ та ОСББ повинні не лише провести заняття із школи виживання з мешканцями будинків, а й донести до них план укриття та забезпечити усіх засобами колективного захисту.