Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
19 Вересня 2014

УЧАСНИКИ АТО ОБ’ЄДНАЛИСЯ

УЧАСНИКИ АТО ОБ’ЄДНАЛИСЯКам’янчани, які беруть участь у військових діях на сході країни, об’єднаються в громадську організацію. 15 вересня в міськраді дев’ятеро військовослужбовців зініціювали створення «Кам’янець-Подільського об’єднання учасників АТО».

– Наразі готуються всі необхідні юридичні докумен-ти, – каже один із засновників організації Максим Косінов. – Цим питанням займається довірена особа, адже багатьом з нас потрібно повертатися на передову. Хочеться, аби новостворена організація допомагала вирішувати будь-які проблеми, що виникають у військовослужбовців. Члени об’єднання також збиратимуть точну інформацію, скільки кам’янчан воюють у зоні антитерористичної операції. Поки що особливу увагу по можливості хочемо звернути на сім’ї учасників АТО, яким потрібна допомога.

У міській раді підтримали ініціативу створення організації, адже співпрацювати з нею, кажуть, буде легше, ніж з кожним військовим окремо.

– Уже є багато інформації, яку потрібно доносити до учасників АТО та їхніх рідних, – зазначив заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Через громадську організацію буде знач-но простіше поширювати будь-які відомості. Для прикладу, можливо, ще не всі знають, що рішенням виконавчого комітету міськради сім’ї учасників АТО звільнені від квартплати, а оформити цю послугу можна в департаменті соціального захисту населення. Поки що з усіх кам’янчан-військовослужбовців по таку пільгу звернулася лише 71 людина. Багато важливих питань виникатимуть і після завершення війни, адже наші хлопці потребуватимуть реабілітації та соціального захисту.

Незабаром члени новоствореної організації планують провести збори для учасників АТО, які за бажанням зможуть вступити до об’єднання. Тоді ж оберуть керівника та правління організації. Про дату зборів

обіцяють повідомити в пресі та соціальних мережах.