Четвер, 25 Квітня 2024 р.
10 Жовтня 2014

А ХІБА НАШІ ВОЯКИ НЕ КОЗАКИ?

Україні треба відмежуватися від радянських свят і відновити традицію вшанування українських вояків на Покрову. Така ідея народилася в Українському інституті національної пам’яті.

«УІНП підтримує позицію, висловлену Президентом України, про неприйнятність святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого, за «календарем сусідньої країни», і пропонує відзначати День захисника України 14 жовтня, покликаючись на історичні традиції вшанування українського війська саме цього дня», – йдеться на офіційній сторінці інституту в соцмережі «Facebook».

– Протягом багатьох століть свято Покрови було головним для українських вояків – від козацтва до Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. Сучасна Українська держава є історичним і політичним спадкоємцем Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції, – пояснює голова Українського інституту національної пам’яті Володимир ВЯТРОВИЧ. – День захисника України, призначений на свято Покрови, стане важливим свідченням цієї спадковості та відмежування нашої держави від радянського тоталітаризму.

Вл. інф.