П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Жовтня 2014

ДОРОГИ БУДУТЬ. ДЛЯ ВЕЛОСИПЕДІВ

14 жовтня відбулася чергова сесія міськради, на якій депутати дізналися, як місто підготувалося до зими, обговорили бюджетні питання, затвердили кандидатури нових членів виконкому і дали зелене світло розвитку велосипедної мережі.

Розпочалася сесія з нагородження відзнакою міського голови «За заслуги перед громадою» військовослужбовців спеціальної патрульної роти Нацгвардії. Але, як з’ясувалось пізніше, в сесійній залі перебували ще три учасники АТО, які воювали на сході більше як півроку. До їхньої появи ніхто не був готовий. Вибачившись перед бійцями і їхніми матерями, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ швидко виправив ситуацію – і воїни отримали свої нагороди. Проте й Михайло Євстафійович, і депутати міськради визнали, що не мають достатньої інформації про учасників АТО, котрі повертаються додому. Тому й звернулися до військкомату з проханням посприяти в цьому, адже було рішення відзначити кожного героя, який перебував у зоні військових дій не менше як 45 діб. 

Співдоповідачами з актуального питання підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період виступили заступник міського голови Сергій БАБІЙ і директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК.

Валерій Григорович запевнив у готовності підприємства до опалювального сезону, розповів про майбутнє Кам’янця, який за два роки зможе на 80% зменшити споживання газу за рахунок переходу на тверде паливо. Також, розуміючи ситуацію з газом, підприємство пропонує власникам індивідуального опалення звертатися по консультації щодо твердопаливних котлів – відповідне оголошення розміщено на сайті «МТВЕ».

Сергій Бабій задекларував готовність житлового фонду міста до зими, наголосив на популярності програми «Теплий дім», коли влада і громадяни у співфінансуванні 50/50 утеплюють фасади будинків, та закликав депутатів передбачити в бюджеті на наступний рік кошти для програми, адже в черзі на неї стоїть 31 будинок. 

Живим результатом втілення громадської ініціативи в життя стало затвердження програми розвитку велосипедної мережі в Кам’янці-Подільському до 2020 р. Нагадаємо, що на сайті міськради є розділ «Кам’янецька петиція», куди громада вносить пропозиції для покращення життя в місті. Якщо ініціатива набирає 500 голосів, питання виноситься на сесію міськради. Влада слова дотримала, і тепер місто готується до появи 28 кілометрів велосипедних доріжок.

Також на пленарному засіданні депутати затвердили список присяжних Кам’янець-Подільського міськрайонного суду. Зміна місця роботи та проживання двох членів виконавчого комітету призвела до поповнення складу виконкому: шляхом таємного голосування було затверджено кандидатури Віталія КОЗЯРУКА, начальника міськвідділу міліції, та Ігоря БЄЛКА, начальника об’єднаної державної податкової інспекції. 

Повернулися депутати до питання передачі місту земель колишнього понтонного полку, що належать Міноборони, аби роздати їх учасникам АТО. Вкотре вирішено звернутися до Міноборони з цим проханням, але тепер проситимуть ще й Кабмін. А щоб переконатися в прочитанні листів, до Києва відправлять спеціальну делегацію.