Субота, 27 Квітня 2024 р.
17 Жовтня 2014

ВИБОРИ-2014

КОНКУРЕНТІВ УСУНЕ ОБ’ЄДНАННЯ

Перші спроби «прибрати» конкурентів з траси передвиборчого марафону днями проявила «Батьківщина». Під час з’їзду партії біло-сердешні вирішили звернутися до «Народного фронту» і ВО «Свобода» із закликом підтримати у 193 окрузі єдиного кандидата від демократичних сил. Ним вважають однопартійця, голову райради Миколу ЖОГАНА.

Свободівця Володимира БАРАНОВСЬКОГО та висуванця «Народного фронту» Віктора ХУДНЯКА такий натяк спантеличив. Вони стверджують, що жодних розпоряджень щодо заяви «Батьківщини» їхнє партійне керівництво поки не давало.

Кам’янець-Подільська «Рада Майдану» в питанні об’єднання зусиль навколо одного кандидата від демократичних сил пішла ще далі. У зверненні, яке активісти громадського об’єднання надали «ПОДОЛЯНИНУ», лідерів «Народного фронту», «Батьківщини», «Свободи», «Правого сектору», «Радикальної партії Олега Ляшка» і «Сили людей» просять визначитися із єдиним кандидатом-мажоритарником у 193 окрузі.  Щоправда, прізвища лідера не називають.

СКАНУВАЛИ ЕКСПЕРТИ, ДОПИТУВАЛА ГРОМАДА

Проаналізувавши передвиборчі програми 15-ти кандидатів у нардепи, експерти Хмельницького осередку КВУ вирішили обговорити їх за круглим столом. 10 жовтня громадськість і журналісти почули передвиборчі обіцянки учасників парламентської гонки з перших вуст. Щоправда, готовими аналізувати свої політичні кроки виявилися тільки шестеро.

У програмах експерт КВУ Ігор БАБЮК звертав увагу на висвітлення п’яти найважливіших для України категорій: війна на сході, протидія корупції, економічний добробут, реформування місцевого самоврядування і соціальна політика. Про свої кроки у вирішенні цих питань розповідали Олександр МАЗУРЧАК, Анатолій МАЗУРЕНКО, Інна САЛІЙ, Вадим МЕНДОГРАЛО, Володимир БАРАНОВСЬКИЙ і Вікторія КОХАНОВСЬКА.

Аналітики констатували, що в своїх програмах усі кандидати нашого округу приділяють увагу насамперед питанням соцзахисту, аграрному сектору та малому й середньому бізнесу.