П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Жовтня 2014

У КАМ’ЯНЧАН 15 ТИСЯЧ АВТО

Автомобільною статистикою напередодні професійного свята автомобілістів і дорожників поділився на своїй сторінці у соцмережах заступник міського голови Сергій БАБІЙ. Виявляється, в місті аж у п’ять разів автомобілів більше, ніж у районі, а транзитом через Кам’янець щодня проїжджає майже така ж кількість транспорту, яку мають кам’янчани.

За офіційними даними, сьогодні в місті є 14 960 авто. Як каже Сергій Віталійович, це означає, що кожна друга кам’янецька сім’я має власний автомобіль.

– Цікаво, що за останні 11 років кількість транспорту в місті збільшилася лише на 1 700 одиниць, – пише пан Бабій. – При цьому треба враховувати, що значна кількість кам’янчан оновила свої легковики. В нашому ж районі зареєстровано 2 962 автомобілі, а починаючи з 2003 року, докупили лише 762 легковики.

Громадський же транспорт складається із 197 маршруток, які курсують 17 маршрутами загальною протяжністю більше як півтисячі кілометрів. Возять кам’янчан і таксі, їх у місті близько 470, хоча ще 16 років тому було лише 34. Побільшало в Кам’янці й автомийок. Сьогодні їх 19, а 2003 р. було лише 2. Щодня кам’янецькими дорогами транзитом проїжджають понад 14 тис. пасажирських і вантажних авто.

Та найболючішою проблемою і для автомобілістів, і для дорожників залишається якість наших доріг та їхній теперішній жахливий стан. Зі слів головного комунальника міста, для капітального ремонту міських шляхів треба 360 млн.грн., а в кращому випадку є 4-5 млн. на рік. Утім автомобілістів поспішають вкотре обнадіяти, мовляв, дороги – в пріоритеті на наступні роки.