Субота, 27 Квітня 2024 р.
24 Жовтня 2014

НАВІТЬ ПОГОДА ПЕРЕДУМАЛА

НАВІТЬ ПОГОДА ПЕРЕДУМАЛА

Велике прибирання міста, зініційоване громадською організацією «Чисті схили», відбулося 18 жовтня.

прибирання-садінняНа жаль, загроза дощу відлякала багатьох потенційних прибиральників, у тому числі й школярів, але майже чотири сотні учасників акції (серед яких більшість – студенти), що з’явилися, були винагороджені сонячною погодою.

Активісти не лише прибрали в парках і каньйоні, а й засадили ялівцем схили біля нижнього Лебединого озера.

Долучилася до акції група міської секції скелелазів на чолі з Віктором БІЛИМ, які назбирали цілий КамАЗ сміття на небезпечних схилах.

Нагородою для прибиральників стала смачна каша від підприємця Олега ВОЩИНСЬКОГО, якою частували на Руській брамі, та майстер-клас із виготовлення полотняних сумок від відомої кам’янецької дизайнерки Тетяни КЛЬОВОЇ.

Матеріально акцію підтримали: Кам’янець-Подільське земляцтво в Києві, підприємці Ігор Чешневський, Ярослав Крочак, Микола Сосула, Олександр Костинський та Артур Снітковський, ТОВ «Модуль Україна», організатор фестивалю «Республіка» Андрій Захарко та міський голова Михайло Сімашкевич.

Віталій ГОРБУЛЕНКО.

РАЙОН ТЕЖ ПРИБИРАЄ

Того ж дня прибирання відбувалося на території Жванецької фортеці та ДОТа, що в с.Жванець. Після очищення від заростей ці місця готові до прийому туристів.

Акцію з благоустрою території провело громадське об’єднання «Майбутнє через культуру» за підтримки відділу культури РДА, сільського голови Ганни СПІВАК, користувача земельної ділянки Валентини ВОЛОШИНОЇ, директора Жванецького будинку культури Олександра ІЛЬЄВА, бібліотекаря Алли ЗАМБРИБОРЩ і жителя села Олександра БІЛІНСЬКОГО. Крім них, в акції взяли участь працівники Центру охорони культурної спадщини, зв’язків із національними меншинами та релігійними організаціями.

Після прибирання учасникам провели екскурсію залишками замку ХVІІ ст. і костелом Непорочного зачаття Богоматері.

Тетяна ХОПТЯР.