П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
31 Жовтня 2014

ЦЕНТР РОЗМІНУВАННЯ ПРИВАБИВ НАТО Й ТАДЖИКИСТАН

Поглянути, як готують саперів у Центрі розмінування, завітав старший технічний експерт НАТО Стівен БРАУН (на фото праворуч). Іноземний гість, котрий прибув до Кам’янця 16 жовтня, аби ознайомитися з можливостями центру та рівнем підготовки інструкторів, додому повертався з приємними враженнями та надією на подальшу співпрацю.

ЦЕНТР РОЗМІНУВАННЯ ПРИВАБИВ НАТО Й ТАДЖИКИСТАНСтівен Браун оглянув навчальні класи із макетами різних артилерійських, авіаційних та інженерних боєприпасів, відвідав показові заняття із знешкодження вибухонебезпечних предметів та саморобних вибухових пристроїв, побачив, як винюхують вибухівку чотирилапі помічники саперів. Не обминув увагою і роботу водолазів з розмінування водних акваторій.

– На базі вашого центру можна готувати не лише українських фахівців, а й іноземних у відповідності до міжнародних стандартів, – зазначив іноземний гість. – Я вражений, що в маленькому українському місті, до речі, дуже привабливому, створено потужний центр із високим рівнем навчально-матеріальної бази та підготовки фахівців, де працюють справжні професіонали.

Хоча, як розповів командир військової частини А-2641 полковник Володимир РОДІКОВ, підготовку іноземців-саперів Центр розмінування здійснює з 2010 р., за цей час підготовлено 20 фахівців для Алжиру і Таджикистану.

А у вересні з офіційним візитом до центру завітав випускник колишнього К-ПВВІКУ, а нині представник ОБСЄ в Республіці Таджикистан Михаїл Семенов. Разом із Володимиром Геннадійовичем він обговорив можливості навчання в Кам’янці саперів для Міністерства оборони Республіки Таджикистан, звідки незабаром очікують делегацію.