Четвер, 25 Квітня 2024 р.
31 Жовтня 2014

КАДРИ ВИРІШУЮТЬ УСЕ

Про соціальне партнерство днями за круглим столом говорили представники міськрайонної Спілки промисловців, підприємців та роботодавців із керівниками навчальних закладів міста. Зійшовшись на тому, що одним потрібні кваліфіковані кадри, а іншим – робочі місця, вирішили налагодити співпрацю всіх машинобудівних і будівельних підприємств міста із професійно-технічними закладами, котрі навчають відповідних спеціалістів. 

КАДРИ ВИРІШУЮТЬ УСЕ– Таке партнерство має бути взаємовигідним для обох сторін, – каже голова спілки Леонід ДЬЯКОНОВ. – Ми, скажімо, рекомендуємо роботодавцям міста і району долучатися до оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів. У той же час керівництву аграрно-технічного університету буде запропоновано навчати хоча б одну групу фахівців за програмою політехінституту, звертаючи увагу на такі предмети, як креслення та проектування.

Загалом же порушувались питання не лише працевлаштування випускників, але й проходження студентами виробничої практики та можливість забезпечити молодих працівників житлом. Свою точку зору висловила й директор міського Центру зайнятості Наталія ПОСТОВА.

– Я не можу зрозуміти багатьох роботодавців, для яких проблемно укласти договір на майбутнє працевлаштування випускника, навіть при наявності вакансій, – каже Наталія Іларіонівна. – Також часто підприємства, орієнтуючись, для прикладу, на випуск нової продукції, чомусь про кадри думають в останню чергу. Та найголовніша проблема полягає в тому, що багато спеціалістів, навчених виконувати певну роботу, працюють без документів, як підсобники. Втім сьогодні є таке поняття, як підтвердження неформальної кваліфікації. Тому хочеться, аби в нас це відбувалося трохи прогресивніше.