П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
31 Жовтня 2014

УЧАСНИКИ АТО БУДУВАТИМУТЬ І НАВЧАТИМУТЬ

Унаслідок перемовин з одним із європейських банків, правлінню «Кам’янець-Подільського об’єднання учасників АТО» вдалося домовитись про виділення пільгового кредиту на будівництво багатоповерхового квартирного будинку. Таку новину повідомили учасникам загальних зборів громадської організації, участь у яких 29 жовтня взяли міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, голова правління ГО Віталій БУРБАН, координатор волонтерського центру Роман БРАЕСКУ-СЕМЕНИШИН, сім’ї військових та самі учасники бойових дій на сході України.

Аби отримати безвідсотковий кредит, військовослужбовці мають створити власний кооператив і знайти місцевого підрядника. Вимога в банку одна – до штату працівників фірма, яка зводитиме багатоповерхівку, повинна взяти не менше як 30% учасників АТО. Частка в кооперативному будівництві, втім, не позбавляє бійців права на одержання земельної ділянки. Однак на всіх їх точно не вистачить. Цього місяця в своєму резерві місто відшукало ще 9 га вільної землі (близько 90 ділянок).

Також під час зборів члени організації проголосували за створення «Кам’янець-Подільського легіону сприяння обороні «Подільські Січові Стрільці». Підрозділ стане своєрідним резервом підготовлених бійців і здійснюватиме початкову військову підготовку юнаків, готуватиме бійців-добровольців, проводитиме виховні лекції школярям і студентам, утім не підпорядковуватиметься жодному із силових відомств. Інструкторами і викладачами тут працюватимуть учасники АТО.