П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Листопада 2014

МЕР ВИСТУПИВ НЬЮЗМЕЙКЕРОМ

Невідворотність перезавантаження місцевої влади навесні 2015-го, яку було проанонсовано на державному рівні, підштовхнула місцевих політиків до більш публічних дій. Дехто, усвідомлюючи поразку, взявся боротися за крісло нардепа, таким чином влізаючи в очі майбутнього електорату, щоб не забули на місцевих виборах. Є любителі «порозминатися» на віртуальних просторах соцмереж, а хтось віддає перевагу старим перевіреним газетним шпальтам, де друкує статті «про вічне».

Михайло СІМАШКЕВИЧА якщо говорити про діючого міського голову Михайла СІМАШКЕВИЧА, то цього тижня він став головним ньюзмейкером (створювачем новин), адже концентрація його контактів із засобами масової інформації явно перевищує середньостатистичну. Можна припустити, що Михайло Євстафійович має плани продовжити свою діяльність на посаді міського голови і побореться за неї на найближчих виборах. Проте поки що мер розмовляє із журналістами не про політику, а про щоденну роботу.

ЛЕЙТМОТИВ – ЕКОНОМІКА

– Говорити про політику можна тоді, коли запрацює економіка, – наголосив Михайло Сімашкевич на прес-конференції 3 листопада і поділився економічними новинами. – Завдяки перемовинам, які провів народний депутат Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, укладено контракт з ПАТ «Запоріжсталь» щодо відновлення постачання сталі на ТОВ «Модуль-Україна». З травня працює на повну потужність ПАТ «Кам’янець-Подільськавтоагрегат», виконуючи держзамовлення. За 9 місяців цього року обсяг реалізованої продукції на підприємстві складає 152,7 відсотків.

Щодо майбутніх економічних проектів, то вкотре згадувалось будівництво насіннєвого заводу, остаточне підтвердження на яке дали німецькі партнери минулого тижня. Очікуються інвестиції в розмірі 18 млн. євро. Також до Михайла Євстафійовича звернувся підприємець з Луганської області, який планує перенести виробництво з виготовлення труб зі східної України до Кам’янця. Питання в приміщенні, але міський голова сподівається, що можна буде опрацювати варіант з площами приладобудівного заводу.

У разі подальшого фінансування, навесні завершиться реконструкція м’ясокомбінату, який працюватиме за новітніми технологіями.

Чимало часу на прес-конференції було приділено міжнародній співпраці, а саме допомозі міст-побратимів нашим військовослужбовцям. До неї долучилися Глогув, Глогувський повіт, Ченстохова, гміна Гожице, Кутна Гора, Укмерге, Лівані, Долни Кубін.

Поговорили і про комунальну сферу. Михайло Євстафійович відзначив ефективність нового освітлення на вул.Шевченка із застосуванням світлодіодних ламп, які до 24.00 світять наповну, а вночі – на 50%, що економить і електроенергію, і гроші. Такі ж лампи планують встановити і на вул.Князів Коріатовичів. Більше про комунальні новини журналісти дізнались на виїзному брифінгу за участю міського голови, який відбувся наступного дня (детальніше – в сусідній статті).

ВІД ПОЛОГОВОГО – ДО МІНОБОРОНИ

До кінця тижня Михайло Сімашкевич зробив ще декілька об’їздів міста, про які поширила інформацію прес-служба міськради. Зокрема, мер побував у пологовому будинку, де оглянув дизель-електростанцію, яка має забезпечити альтернативним живленням акушерський і терапевтичні корпуси відділення. Побачив він і дві палати, котрі були реконструйовані завдяки коштам, залученим від страхових компаній. 4 листопада настала черга виїзної наради амбулаторіями сімейної медицини, мережа яких розширюватиметься. Зокрема, було вирішено облаштувати сучасну амбулаторію на першому поверсі житлового масиву, який будується на вул.Суворова.

Встиг міський голова цього тижня побувати і в Києві, де разом із народним депутатом Володимиром Мельниченком зустрілися із заступником міністра оборони Петром МЕХЕДОМ. Кам’янчани порушили питання про забезпечення житлом учасників АТО і відновлення в місті військово-інженерного інституту.