Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
7 Листопада 2014

МІСТ ГРОШІ ЗБИРАЄ, КОМУНАЛЬНИКИ ВИТРАЧАЮТЬ

Кому кошти на електроопори, а кому на фасад, латки чи підсвітку… Про комунальні роботи і про те, як їх фінансує Замковий міст, розповіли представники міської влади 4 листопада під час виїзного брифінгу для ЗМІ.

НА ЗАРВАНСЬКІЙ ПОСВІТЛІШАЛО

Комунальну операцію «Нове освітлення» пережила вулиця Зарванська, яка тепер уночі виглядає краще, ніж за білого дня. Після оновлення бруківки тут взялися влаштовувати вуличні ліхтарі та обіцяють не забути про облуплені фасади.

Провулок Гімназійний– Після того, як комунальне підприємство «Комунбуд» відремонтувало дорожнє покриття вулиці, а електрики МРЕМу прибрали шість бетонних стовпів, працівники «Міськліфтсвітла» взялися до монтажу семи нових ліхтарів, – каже директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – Електроопори, виготовлені місцевим ковалем Ростиславом ПУГАЧЕМ, передбачають оздоблення чашами для квітів. А дроти, які живлять будинки, ми пустили кованими кронштейнами по фасадах. Загальна вартість виконаних реставраційних робіт на цій вулиці – 410 тисяч гривень. Ремонт плануємо продовжити і до коледжу культури й мистецтв.

Уваги дочекався й сусідній провулок Гімназійний. Наразі КП «Комунбуд» вмощує тут кам’яну бруківку, яка була демонтована з перехрестя вулиць Соборної та Огієнка. А освітлюватимуть нову дорогу тут такі ж нові ліхтарі. До речі, зі слів міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, в планах – замінити всі бетонні опори у Старому місті.

МІСТ БРАМУ ЗЦІЛЮЄ, РАТУШУ ПЕРЕВТІЛЮЄ

Оновленням зовнішнього вигляду можуть похизуватися й об’єкти музею-заповідника – Ратуша та Вірменський колодязь, на косметичні процедури яким зі своєї кишені щедро поділився Замковий міст. Розфарбували дзвіницю та основну будівлю Ратуші на 98 тисяч гривень, колодязь оновили за 45 тисяч.

– Отримуючи кошти від платного проїзду, ми зобов’язалися й відремонтувати годинник Ратуші та зробити ремонт підземелля. Також хочемо піднімати туристів на балкон дзвіниці, тому з нового року створимо необхідні для цього умови, – сказав директор історичного музею-заповідника Віктор ТРАВІНСЬКИЙ.

Повідомили чиновники і про звільнення приміщення Ратуші, де було кафе. Тепер воно чекає нового власника і нових концепцій.

З платного проїзду через міст вділили й 60 тис.грн. для ремонту Вітряної брами, за «зцілення» якої наразі взялося ПАТ «Кам’янець-Подільськреставрація». 

ЗАПЛАТИ ЗА ПРОЇЗД – ПОЛАТАЙ ДОРОГИ

За рахунок Замкового взялися вирішувати і дорожні проблеми. Цьогоріч з коштів платного проїзду було освоєно 500 тис.грн. на ямковий ремонт.

– Розпочинаємо чергове латання доріг, – каже директор КП «Комбінат благоустрою» Руслан ПРИСТАЧ, демонструючи роботу працівників підприємства. – Звичайно, влітку можна було б краще і швидше це робити, але існували проблеми з надходженнями коштів. Візьмемося за центральні магістралі міста, аби хоча б частково відремонтувати наші дороги.

А, зі слів заступника міського голови Сергія БАБІЯ, щоб робити ямковий ремонт майже цілий рік, місту необхідно придбати пересувну машину рецеркуляції асфальтно-бетонних сумішей, яка дасть можливість виготовляти асфальт просто на дорозі. Її вартість – майже 600 тис.грн. Така пропозиція вже чекає на сесію міськради.