Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

ЧИ МАТИМУТЬ ЖИТЛО ЗАХИСНИКИ?

Днями відбулася зустріч міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА з родинами, члени яких беруть участь в антитерористичній операції на сході.

Ще у вересні уряд прозвітував про виділення 7,3 млн.грн. на забезпечення житлом військовослужбовців, які брали участь в АТО.

Згідно з постановою, Мінфіну доручено забезпечити відповідні видатки за рахунок коштів резервного фонду Держбюджету, а Міноборони, МВС, Держприкордонслужбі, СБУ та Головному управлінню розвідки Міноборони доручено скласти списки військовослужбовців та членів їхніх сімей, у яких є право на отримання житла, і які перебувають у переліку тих, хто потребує поліпшення житлових умов.

Як зазначив міський голова, сьогодні в АТО беруть участь близько 500 кам’янчан. Окрім того, урядова програма передбачає забезпечення житлом лише ті сім’ї, які стоять у черзі.

За словами мера, є декілька варіантів вирішення питання побудови житла для учасників АТО: виділення ділянок окремим особам, або сім’ї учасників АТО можуть об’єднатися в кооператив, і для них місцеві будівельники зведуть багатоповерхівку. Наразі вирішується питання з кредитною лінією під мінімальні відсотки.

Не залишаються осторонь від потреб учасників АТО і міста-побратими Кам’янця. Зокрема, представники словацького міста Дольни Кубін запропонували організувати відпочинок для 50 членів родин учасників АТО. Окремо місто-партнер оголосило про збирання теплих речей і засобів гігієни для наших військовослужбовців, а також відкрило рахунок для збирання коштів.

Прес-служба міськради.