Середа, 24 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

КОЛИ РОЗКВІТНЕ НОВИЙ КВІТКОВИЙ

До логічної кульмінації дійшло питання, що давно витало довкола квіткового ринку. Необхідність облагородити немиловидні «шанхаї» в самісінькому центрі міста спровокувала декілька можливих варіантів вирішення цієї проблеми. В результаті ж поруч зі старими кіосками виріс новий комплекс, інвестором якого став власник фірми «ВікноПлюс» Сергій ВЕДЕРНІКОВ. Утім до «великого переселення» в нові павільйони квітникарі поставилися не надто охоче. Аби дійти компромісу, 12 листопада зустрілися обидві сторони та представник від міської влади.

КОЛИ РОЗКВІТНЕ НОВИЙ КВІТКОВИЙ– Фактично закінчується будівництво двадцяти павільйонів, які можна поділити навпіл, тобто створити сорок робочих місць із правом розміщення малих архітектурних форм на 49 років, – повідомив Сергій Ведерніков. – Мінімальна сума орендної плати, на яку ми можемо погодитися, – це півтори тисячі гривень за таке місце, або ж три тисячі за весь кіоск. Думаю, сьогодні це цілком прийнятна ціна.

Проте іншої думки продавці квітів, котрі платили по декілька сотень за обслуговування ринку комунальним підприємством «Побуткомбудсервіс». Підсумувавши вартість усіх необхідних сплат, витрати на світло й тепло, люди почали обурюватися, мовляв, таку оренду не потягнуть. Втім наміру зменшувати ціну Сергій Леонідович не має, аргументуючи тим, що вклав у новобудову чималу суму та й до міського бюджету вже сплатив 140 тисяч гривень податку. До того ж інвестор зазначає, що на новостворені місця вже є чимало охочих з іншим асортиментом товарів.

Не домовившись про орендну плату, квітникарі порушили й інші питання – стихійного літнього квіткового ринку, якого не бажають бачити за кіосками, та можливості швидшого доступу покупців до останніх у ряду павільйонів. За ці питання пообіцяв взятися заступник міського голови Сергій БАБІЙ.

– Процес пішов, і поза ним ви не залишитеся, тому маєте дійти згоди з ціною і зробити нарешті в місті красивий квітковий ринок, – звернувся до людей Сергій Віталійович. – Наразі ви платите не за землю, а за обслуговування комунальним підприємством, а це означає, що в такому стані ви – тимчасові. Якщо потрібен компроміс від влади – ми готові. Перед нами вималювалося завдання, як зменшити навантаження на вартість оренди землі, аби це вплинуло на суму, яку ви платитимете за оренду кіосків.