Субота, 20 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

ТЕПЛОМЕРЕЖІ ПРИМУСИЛИ ЦОКОТІТИ ЗУБАМИ

Цьогоріч опалювальний сезон стартував із труднощами. Без поривів і латань тепломереж не обійшлося.

ТЕПЛОМЕРЕЖІ ПРИМУСИЛИ ЦОКОТІТИ ЗУБАМИЯк повідомляє прес-служба КП «Міськтепловоденергія», лише за добу 10 листопада в місті трапилися дві серйозні аварії на тепломережах. Перший порив стався на основній мережі на пр.Грушевського, 72. В аварійному режимі довелося зупинити роботу ТЕЦ і перекрити рух транспорту по одній смузі проспекту. А після того, як працівники КП «Міськтепловоденергія» переключили абонентів від ТЕЦ до котельні на вул.Тімірязєва, 123, мережа не витримала й години: прорвало знову на проспекті, поблизу перехрестя з вул.Драгоманова.

Через аварії мешканці міста – від вул.Пушкінська до вул.Івана Франка – залишилися без опалення.

– Такі випадки ще раз підтверджують, що рішення отримати кредит Світового банку на реконструкцію системи теплопостачання Кам’янця-Подільського є правильним і своєчасним. Наразі триває оформлення необхідної документації. Одним із пунктів плану з освоєння коштів є заміна аварійних теплових мереж великого діаметру, – розповів гендиректор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК.

Крім того, через збої в роботі котельні на вул.Жукова довелося хапати дрижаки дошкільнятам.

– Коли вранці приводимо дітей, у садочку батареї ледь теплі, а ввечері взагалі холодні. У міськвиконкомі нам пояснили, що котельню, яка дає тепло садочку, на день відключають. Чому наші діти змушені мерзнути? – з такими обуреннями батьки завітали до редакції.

У «Міськтепловоденергії» від проблеми не відхрестилися, а переклали її на перебої в роботі котельні.

– За станом на 13 листопада, вдалося покращити ситуацію та нормалізувати температурний режим у садочку. Ми й надалі пильнуватимемо, аби там було тепло. Але за умови, якщо самі ж освітяни не скручуватимуть лічильників задля економії, – прокоментували нам на підприємстві.