Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Листопада 2014

ШТУРМУВАЛИ ВІЙСЬККОМАТ

Ротації та присвоєння звання учасника АТО синам і чоловікам вимагали обурені матері й дружини, які 12 листопада вирушили шукати правди в Кам’янець-Подільському військкоматі та написали відповідні заяви.

ШТУРМУВАЛИ ВІЙСЬККОМАТ– Чоловіків запевнили, що заберуть на 45 діб на спецпідготовку в Хмельницький баталь-йон територіальної оборони. Ще в травні їх туди відвезли, місяць протримали у військовій частині, а потім кудись повезли, – розповіли жінки.

Обурювало їх і те, що хлопців відправили на війну «з голими руками», без бронежилетів і касок. 

– Якби не волонтери та наші передачі, вони б там не вижили. Чиновники залишили їх без підтримки і допомоги. Від держави отримали лише військову форму і берци. У них немає ні пільг, ні запису про перебування в зоні АТО. Вказано лише, що мобілізовані в Хмельницьку військову частину.

– Хмельницький батальйон територіальної оборони, сформований Хмельницьким військкоматом, наразі підпорядкований 19 ракетній бригаді та є структурним підрозділом Міністерства оборони України, – пояснив жінкам т.в.о. військового комісара Микола ГРУШКА. – Всі питання віднедавна в компетенції цієї військової частини. На підставі написаних вами заяв я зробив запит командиру частини, аби він мотивовано пояснив, чи в зоні АТО служать ваші рідні. Мені відомо, що вони обороняють державний кордон у Харківській і Луганській областях та стоять на блокпостах. У бойових діях не задіяні. Я й сам не проти ротації, але наразі військових немає ким замінити. Доки не буде відповідного наказу про закінчення особливого періоду та рішення Президента про демобілізацію, ситуація не покращиться.

Та зупинятися на цьому жінки не планують, тому поїдуть шукати справедливості в Хмельницький.