Четвер, 28 Березня 2024 р.
21 Листопада 2014

СКІЛЬКИ ГАЗУ – СТІЛЬКИ Й ТЕПЛА

Цього тижня кардинально збільшилась кількість скарг у редакцію на якість теплопостачання в оселі кам’янчан. Якщо резюмувати всі звернення, то їх можна висловити однією фразою: «Ми розуміємо, що батареї ледь теплі, бо треба економити. Але чому за наш рахунок? Менше палять – нехай і ми менше платимо…».

По коментар ми звернулися до гендиректора КП «Міськтепловоденергія» Валерія ГОРДІЙЧУКА.

– Ми всі знаємо, що нині Україна переживає вкрай важкі часи, фактично країна живе у стадії війни, як би її не називали. Одним із важелів тиску на Україну є газ, яким Росія шантажує нас. Щоб зменшити залежність від Росії, уряд видав постанову, якою зобов’язав комунальні підприємства на 30% зменшити споживання газу, – пояснює Валерій Григорович. – Відповідно, нам надано значно менше лімітів. Але при цьому ми поки що намагаємося дотримуватися температурного режиму, який передбачений санітарними нормами – +180С. Декілька днів надворі стояла дуже тепла погода, тому котельні працювали на мінімумі. Але хочеться вкотре нагадати, що якість надання послуг з теплопостачання визначається не теплотою батарей, а температурою повітря в квартирі.

Щодо скарг, то минулого тижня їх справді було більше, ніж зазвичай. Люди скаржилися на те, що не гріють окремі стояки. Це зумовлено тим, що в аварійному режимі було зупинено ТЕЦ та найбільшу міську котельню. Через це в мережі знову потрапило повітря, яке доводилося повторно випускати.

Окремо скажу про оплату послуг. Наразі більшість будинків Кам’янця-Подільського обладнані тепловими лічильниками, тому люди платять за фактично спожиті послуги, перерахунок у цьому разі не передбачений.

На сьогодні котельні та ТЕЦ працюють у нормальному режимі. Якщо в окремих квартирах чи під’їздах є проблеми з опаленням, то про них потрібно повідомляти в аварійно-диспетчерську службу. Телефони: 3-49-20, 3-49-40.

За матеріалами прес-служби КП «Міськтепловоденергія».