Середа, 24 Квітня 2024 р.
21 Листопада 2014

КОМУНАЛЬНІ НОВИНИ

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СКВЕР МОЖНА ПОБАЧИТИ У СОЦМЕРЕЖАХ

Уже за два роки Європа таки вмоститься у центрі нашого міста під виглядом Європейського скверу – цю новину під час чергового комунального брифінгу 18 листопада повідомив заступник міського голови Сергій БАБІЙ. Та ще й продемонстрував проект комунальників, уміщений у 5-хвилинний презентаційний ролик.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СКВЕР У КАМ’ЯНЦІОселиться сквер по сусідству із Будинком зв’язку – від вул.Данила Галицького до Соборної. Прикрашатимуть його алея Євросоюзу з прапорами країн ЄС, зелена зона, фонтан, оригінальні світильники та незвичне покриття тротуарів. Поруч –  велодоріжка.

Проект уже завізував міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, виконком міськради та незалежна містобудівельна рада. Через місяць мають відбутися громадські слухання. Поки що ролик, оприлюднений на сайті міськради та у соцмережах, активно обговорюють кам’янчани, а зауваження та пропозиції в «білій хаті» приймають за номером: 5-04-00.

Сергій Віталійович зізнався, що загальної вартості проекту немає. Адже частину роботи, а саме капремонт доріг, виконали і профінансували з Держсубвенції. Заміну світильників і зелену зону робитимуть відповідно до міських програм вуличного освітлення та озеленення. За таким же принципом облаштують тротуари. Влада планує долучати меценатів, адміністрацію Будинку зв’язку та підприємців.

ПІЛЬГОВИКАМ ПРОПИСАЛИ СКОРОЧЕННЯ

Інша ж звістка, оприлюднена чиновником, не тішить. Через скруту та подвійне подорожчання дизпального комунальні автобуси замість шести робитимуть лише по чотири рейси на день, один з яких – пільговий. Незмінною поки що залишається плата за проїзд – 1,50 грн.

Такий графік міг вступити в дію ще два тижні тому, коли закінчилися виділені державою гроші. Залишитися на рейсах комунальним автобусам допомогли міський голова та народний депутат. 

Сергій Віталійович запевнив: щойно фінансування відновиться, рейсів побільшає.

Із графіком руху комунального транспорту можна ознайомитися на стор.19.

ПЕРЕВІЗНИКИ ПІДТРИМАЛИ БІЙЦІВ АТО НА 34 ТИС.ГРН.

Продовженням транспортних новин стала приємна інформація, якою Сергій Віталійович поділився у соцмережах. 34 тис.грн. благодійної допомоги для ГО «Кам’янець-Подільське об’єднання учасників АТО» передали приватні перевізники міста. І на цьому вони не зупинилися, пообіцявши щоквартально виділяти 19 тис.грн. для потреб тих, хто найбільше потребує допомоги.

Нагадаємо, що на такий крок перевізники пішли внаслідок компромісного рішення з міською владою. Чиновники відтермінували додаткові умови, які були поставлені під час проведення конкурсу на право здійснення перевезень у місті, зокрема й встановлення автоматичних дверей.