П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Листопада 2014

ДАІ У КАМ’ЯНЦІ ЗАЛИШАЄТЬСЯ

В ЗМІ оприлюднювали інформацію щодо експерименту про ліквідацію ДАІ на Хмельниччині, мовляв, інспекторів ДАІ в населених пунктах не буде, натомість з’являться універсальні поліцейські. Проте з’ясувалося, що Кам’янця реформа не торкнеться.

Як повідомив начальник міського відділу Державтоінспекції Ігор БЕСПАЛИЙ, на сто днів заради експерименту ДАІ скасують лише у Хмельницькому. Там створять єдину патрульну службу на базі патрульно-постових підрозділів міліції й автоінспекції.

– Хмельницький розділили на три зони. Їх патрулюватимуть автомобільні екіпажі, в складі яких буде один інспектор та два ППСники. Вони слідкуватимуть за громадським порядком у певному квадраті населеного пункту. В разі надходження повідомлення про злочин чи аварію, екіпаж прибуде на місце події, – пояснив Ігор Володимирович.

Розробляючи реформу, МВС скористалося європейським досвідом. Аби не втратити те, що є, вирішили поекспериментувати на Хмельниччині. І лише після позитивного результату та погодження на верхах нова реформа доїде в інші області.

Повідомив Ігор Володимирович і про ще одну новацію, яка запрацювала на чотирьох стаціонарних постах нашої області, один з яких – в с.Довжок Кам’янець-Подільського району. Інспектори зупиняють далекобійників, переважно тих, які їдуть у нічний час, аби вони перепочили. А ще пригощають їх чаєм і кавою.