П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
21 Листопада 2014

ПРИГОВОРИЛИ ВБИВЦЮ ДО 14 РОКІВ

Кам’янець-Подільським міськрайонним судом Хмельницької області вперше здійснено розгляд кримінального провадження судом присяжних.

Так, за результатами судового розгляду кримінального провадження за п.4 ч.2 ст.115 ККУ, санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі, судом присяжних визнано винним гр.К. в умисному заподіянні смерті співмешканці, вчиненому з особливою жорстокістю.

Під час судового розгляду встановлено, що чоловік на грунті ревнощів, з метою умисного вбивства співмешканки способом спалення живцем, облив її легкозаймистою рідиною і підпалив запальничкою, зачинивши при цьому вхідні двері будинку ззовні на ключ.

Потерпіла зазнала множинних опіків, що становили 67% поверхні тіла та призвели до смерті.

Під час досудового розслідування проведено низку слідчих і негласних слідчих дій, зокрема оглянуто міс-це події, допитано свідків, здійснено аудіоконтроль особи, чим і підтвердилася в суді вина обвинуваченого.

Обвинувачений у судовому засіданні своєї вини не визнав. Однак прокуратурою району вину гр.К. доведено в повному обсязі. 12 листопада 2014 р. вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду його засуджено до 14 років позбавлення волі.

Віталій ПРОНОЗЮК, в.о. прокурора Кам’янець-Подільського району.