Середа, 24 Квітня 2024 р.
5 Грудня 2014

ТУРИЗМ ДИВИТЬСЯ В МАЙБУТНЄ

Яким буде майбутнє українського туризму, обговорювали 27-28 листопада в одному з найуспішніших туристичних міст країни – Львові. Конференція «Майбутнє туризму в Україні. Кризовий менеджмент. Пошук

варіантів для України» зібрала представників профільних департаментів, управлінь міських рад та ОДА з 16 міст і регіонів України. Участь у її роботі також взяли Матіас БРАНДТ, директор одного з проектів Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), та Йоел МАНСФЕЛЬД, керівник Центру туризму, паломництва і досліджень відпочинку, професор Університету Хайфи.

Кам’янець-Подільський представляла директор департаменту гуманітарної політики міськради Альона КУЗЕМА, яка після повернення поділилася враженнями від події із журналістами.

– Метою конференції було покращення діалогу між містами і регіонами України, – каже директор ДГП. – Адже представники туристичних регіонів мають зробити все можливе, аби переконати нашу владу, що туризм – це не просто додаток до спорту чи культури. Коли ми говоримо про успішні, з точки зору туризму, країни чи міста, то внутрішній туризм становить значну частку, і під цією часткою маємо 70-80 відсотків.

На думку представника GIZ, Львів найкраще використовує свій туристичний потенціал серед міст України. Але й Кам’янець експерти виділяють як перспективний.

– Проте перше, що нам треба зробити, – це об’єднати зусилля туристичного бізнесу, громади і влади для вироблення нових туристичних продуктів, вдосконалення туристичних послуг, – наголосила Альона Кузема. – Також потрібно спрямовувати туристичний збір на участь у всеукраїнських виставках для приваблення внутрішнього туриста, на покращення системи знакування і маркування в місті, підготовку нових туристичних довідників, розвиток тощо.

Серед інших комплексних заходів вона також назвала розвиток т.з. «нішового туризму» (за інтересами), як-от літературний, спортивний тощо.

А всіх, кого цікавить розвиток туризму в місті, департамент гуманітарної політики запросив стати учасниками групи «Туристичний альянс Кам’янця-Подільського» в соцмережі Facebook.