Четвер, 18 Квітня 2024 р.
5 Грудня 2014

ЛЕГІОНЕРИ ГОТУЮТЬСЯ ДО БОЮ

Вже 6 січня, о 12.00, прапор України замайорить над легіоном «Подільські січові стрільці», який розташувався на території колишнього навчального господарства у районі «Бастіону».

Організація, котрою буде опікуватися ГО «Кам’янець-Подільське об’єднання учасників АТО», займатиметься військовою підготовкою добровольців, надаватиме психологічну та моральну допомогу учасникам АТО та підніматиме патріотизм і бойовий дух кам’янчан.

Під час брифінгу для ЗМІ голова виконавчої дирекції цієї громадської організації Віталій БУРБАН зазначив, що в легіоні всіх охочих безкоштовно навчатимуть рукопашному бою, підривній і снайперській справам, диверсійній роботі. Інструкторами загонів стануть учасники АТО, котрі пройшли бойову школу і знають, що таке давати відсіч ворогу.

– Крім цього, на базі легіону ми плануємо створити ліцензований підрозділ, який надаватиме охоронні послуги, – розповідає Віталій Бурбан. – Адже ми добре розуміємо, що людям, котрі повернуться зі сходу, надзвичайно важко буде призвичаюватися до мирного життя. А створивши підрозділ, зможемо забезпечити їх роботою та допоможемо адаптуватися.

Наразі ГО «Кам’янець-Подільське об’єднання учасників АТО» продовжує допомагати військовим. Зокрема, організація домовилась із місцевими перевізниками про те, що ті надаватимуть по 6 грн. щодня на проїзд у транспорті бійцям, котрі приїхали у відпустку. Крім цього, правління ГО готове виплачувати пораненим учасникам АТО по 1000 грн. на лікування.

Тетяна ХОПТЯР.