Субота, 20 Квітня 2024 р.
12 Грудня 2014

ПОДІЛЬСЬКІ СТРІЛЬЦІ ВЖЕ В СТРОЮ

6 грудня відкрито навчальний центр Легіону сприяння обороні «Подільські січові стрільці». Тут усі охочі зможуть безкоштовно пройти військовий вишкіл. Для декого це підготовка до АТО, але для більшості – можливість отримати бойові навички на випадок, якщо війна докотиться й до нас.

ПОДІЛЬСЬКІ СТРІЛЬЦІ ВЖЕ В СТРОЮНа відкритті побував міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, який поповнив матеріальну базу легіону каскою, тубусом від РПГ-18, двома макетами автоматів АК-74. Також тут є два КУНГи (фургони військового авто) для цілодобового перебування сторожа та складу. Також розчищено плац, побудовано смугу перешкод і, звісно ж, піднято національний прапор. Облаштування центру наразі ще тривають. Щоб туди потрапити, потрібно дістатися до зупинки «Студентська», що за «Бастіоном», і перед факультетом ветеринарної медицини ПДАТУ повернути праворуч.

А от перше заняття стрільців відбулося 9 грудня. Майстер-клас з надання першої медичної допомоги під час бою проводив головний медик Центру розмінування Володимир БІРЖАК, який має досвід роботи в зоні АТО. А інструктор з рукопашного бою Олександр СІРИЙ навчав головним азам під час сутичок. Далі слово взяв комендант навчального центру легіону Андрій ПАВЛЮК. Він продемонстрував, як потрібно поводитися із автоматом, а потім провів заняття з тактики просування групи бійців у зоні вогню.

От тільки подільських стрільців поки що назбиралося небагато, тож охочі можуть записатися за телефоном: 098-617-83-83.

У будні заняття проводитимуться з 10.00 до 15.00, у вихідні – графік гнучкий.