Субота, 20 Квітня 2024 р.
12 Грудня 2014

ПРИБЕРІТЬ МАШИНИ І ТРОТУАРИ

Дороги біліють, тротуари леденіють – зима нарешті дала про себе знати. Але якщо слідом за снігопадом на міські шляхи виїхала комунальна техніка, то більшість тротуарів чомусь залишилися поза увагою власників будинків і закладів, які мали б взятися за лопати.

ПРИБЕРІТЬ МАШИНИ І ТРОТУАРИЯк повідомив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, 9 грудня, в другій половині дня, міський штаб із зимового утримання міста прийняв рішення вивести на дороги снігоочисні машини.    

– Зважаючи на початок снігопаду, дороги почали прибирати о восьмій вечора. При цьому маршрутні автобуси працюють безперебійно, а світлофори довелося відключити, – пише на своїй сторінці в соцмережі Сергій Віталійович. – О четвертій ранку будуть задіяні додаткові спеціалізовані снігоочисні механізми, а згодом до прибирання долучаться всі житлово-експлуатаційні підприємства. Велике прибирання снігу буде впродовж усього дня.

Втім нарікати комунальникам часто доводиться не лише на сніг. Водії, котрі хочуть чистих доріг, не завжди мають бажання правильно припаркувати своє авто. Тому працівники КП «Комбінат благоустрою» вкотре звертаються до власників транспортних засобів із проханням не залишати в нічний час автомобілі на проїжджій частині, бо вони заважають роботі снігоочисної техніки. До того ж працівники комунальних служб не радять залишати авто під деревами, гілля з яких через сніг чи лід можуть обламуватися.

Традиційно на ковзанки перетворилися міські тротуари. Як розповів директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста» Петро СОЛЯРИК, прочищати прилеглу територію кам’янчани беруться лише після приписів, а не відразу після того, як випадає сніг.

– Буквально протягом цього тижня інспектори з благоустрою написали 185 приписів і дали 150 зауважень з приводу непрочищених тротуарів біля магазинчиків, готелів, закладів харчування, кіосків, – каже Петро Пилипович. – Ми вкотре просимо: не варто чекати приходу інспектора, а відразу прибирати прилеглий тротуар.